Monday, May 30, 2016

"Jangan Cium Lara Alana" - Tegah Scha Dan Awal

"Jangan Cium Lara Alana" - Tegah Scha Dan Awal 


Lara Alana memang budak yang comel sehinggakan ramai yang suka bergambar dengannya.

Malah ada yang terus cium Lara Alana walaupun tidak mengenalinya. Ini menyebabkan ibu bapa Lara Alana iaitu Scha dan juga Awal melarang perbuatan tersebut. Mengapa tak bagi cium? Ini komennya:

Bila Mommy or Daddy kata jangan kiss Lara, bukan sebab diorang eksyen or sombong, sebab Lara ni ada eczema. Lipstick merah yg Auntie semua pakai tu can cause this to my face. So next time if jumpa Lara, takyah kiss / gomol / picit / pegang okay? Kita selfie je. Harap semua faham.

Memang cium sebarangan kepada budak kecil di larang doktor kerana hal ini. Seperti kuman dan juga alahan dari gincu (perempuan).

Kalau kena ruam kat anak kita sendiri, mestilah marah kan..

2 comments:

  1. Hmmm my anak pun eczema.Tapi boleh kena cium.Takada ape ape pun.Hanye ada pantang2 makanan.Tempat nak kena bersih.Jauhkan habok2.Tak boleh berpeluh.Dan macam2 lagi.So far,pasal cium2 ni,my anak takde ape2 pun.My anak eczema since dia kecik sampai skg 4tahun.Nak kena jaga betol betol je..Bukan pasal cium.Itu je pendapat saya yg ada pengalaman anak sendiri eczema.

    ReplyDelete
  2. Actually adab nak pegang anak orang tu..tak sebab eczema pun, jangan mudah2 nak cium2 anak orang..kita taktau virus or bakteria ape ada pada badan kite..and kite taktau ape jenis virus yang badan kita menjadi carrier..so firstly adab la kan..selfie2 sudah..kalau ape2 susah anak orang..

    ReplyDelete