Wednesday, August 16, 2017

Warna Rambut Anak, Stacy Teruk Dikecam... Ini Penjelasan Sebenar

Warna Rambut Anak, Stacy Teruk Dikecam... Ini Penjelasan Sebenar



Penyanyi Stacy Anam telah dikecam selepas memuat naik gambar bersama anaknya, Eshaal dengan masing-masing berambut ungu dan biru di laman Instagram baru-baru ini.

Isteri kepada Akim ini dikecam follower laman IG setelah ramai salah sangka dia dan anaknya benar-benar mewarnakan rambut.

Namun hal sebenarnya Stacy hanya menggunakan aplikasi di telefon bimbitnya untuk menukar warna rambutnya dan juga anak.

Berikut merupakan caption yang ditulis oleh Stacy:

"Morning. Nah tak  payah sudah kita pergi saloon Eshaal.. pakai apps saja..

"Tapi rambut Eshaal tak dapat full color sebab belum banyak hahahaha..

"Takpa la asal ada sikit kan Eshaal hehehe"


Walaupun sudah memberitahu ianya hanyalah gambar edit namun ramai yang menghentamnya.

Ini kerana mereka semua tidak membaca caption yang ditulis oleh Stacy dan terus menghukum tanpa check perkara sebenar.

Memang ramai tak puas hati kerana konon Stacy mewarnakan rambut bayinya itu.

Ini antara komen yang dilemparkan:

@andreahaikalhafifi - dah macam dragon ball super saiya blue! maca mana lah akim didik ko ni

@anggunzuhairah - Pewarna rambut tu halal ke tidak. Nanti wuduk dan hadas tidak sah nanti

@dasimasudin - Kulit kepala baby very sensitive. Umurnya tak boleh menerima bahan campuran warna. Tak sesuai warna rambut baby

@kamalsabaruddin - Sembahyang macam mana yer

@anggunzuhairah - Cuma buat kaum hawa. Sayangilah orang yang menyayangi kita dengan aurat di jaga. Jangan jadikan sebab kita mereka masuk neraka..

@sufya.amanda - Astargfirlah..kenapa lah buat rambut macam tu..solat ke tak ni?


Kemudian, rami peminat Stacy yang berang dengan tindakan follower yang suka menulis komen negatif tanpa membaca caption yang ditulis penyanyi tersebut.

Sememangnya ini lumrah untuk haters dan juga keyboard warrior.

Harap bersabarlah wahai Stacy.

0 comments:

Post a Comment