Wednesday, December 6, 2017

Setelah Dimalukan, Ini Respon Balas Fathia Latiff Kepada Dira Abu Zahar

 
Agak kecoh hari ini setelah pelakon dan pengarah, Dira Abu Zahar menghentam pelakon jelita Fathia Latiff kerana sering memberi pendapat tentang kerajaan di laman media sosial.

Video Dira Abu Zahar mengkritik Fathia itu berlangsung ketika Dira berucap di persidangan UMNO dan menjadi viral sekelip mata serta mendapat perhatian orang ramai.

Menerusi video itu, Dira Abu Zahar mahu Fathia Latiff berdiam diri dan memperbetulkan dirinya terlebih dahulu sebelum masuk campur hal kerajaan.

Setelah perkara berkenaan menjadi viral, akhirnya Fathia Latiff tampil memberi respon balas.

Ini komen Fathia Latiff;

"Dira has the rights to say what she wants and I have mine. One thing for sure, I stand firm with whatever I said without fear or favor from anyone"

Fathia Latiff bertegas dan berdiri teguh untuk terus bersuara malah pelakon ini memberitahu dia tidak berasa gentar dan takut untuk bercakap apapun.

Setelah Fathia Latiff memberi respon balas, para peminatnya dilihat menyokong kenyataan Fathia Latiff yang berpegang teguh dengan pendiriannya.

Ramai follower dilihat mahu Fathia Latiff terus bersuara dan memberi pandangannya dan tidak melatah dengan komen Dira Abu Zahar.

Ini komen dari para follower Fathia Latiff:

@Emet_Zalma Good luck Fathia, the statements “dia bukan tau apa pun” and “betulkan lakonan dia dulu” carry no subtance at all. That just shows who is the one who isn’t brainy.

@SitiAmeera Support fatiyalatiff. Kite tahu kebenaran tu menyakitkan but that is the best. Tak ramai org suka kan kebenaran.

@hafezaladeen Whatever that dira said was bullshit. She talked like ‘dia bagus sangat’, suruh betulkan lakonan lah, turun padang lah. Kalau dia betul nak lawan fatiya, bukan dengan buruk burukkan orang. Cari lah benda yang positive untuk menang. Typical macai bn betul nak buruk burukkan orang

@RajaMohdShahrim Don't be afraid to speak up..bcos keeping silent is no longer  an option..

@Acexiv Dira actually melanggar Kebebasan Asasi iaitu melarang Kebebasan Bercakap seseorang individu. Setiap warganegara bebas bercakap dan mengeluarkan fikirannya. Dear Dira a.k.a who tf is she anyway?, negara Malaysia merupakan negara yang mengamalkan Raja Berperlembagaan dan demokrasi

@Zaid_Jenkinson Dia suruh turun padang jumpa and tolong rakyat, as a rakyat who is she?? I never saw her turun padang before. Or dia ni sebenarnya suruh fatiya main bola turun padang.

@nrlienaa semua orang berhak bersuara, tapi jangan smpai menyinggung perasaan orang, bersuara / bertegur lain cara nya.  keep moving !

@fareesplanet This is free country n kita rakyat marhaen have our right. Dira jgn ingt ni negara komunis smpaii level rakyat dh tkleh nk bersuara. Negara ni bukan dye punya!

@ddmkhzashrf Everyone have right to speak out frankly and publicy. Tak guna if people stand firm with opinion Tapi cakap benda yg bukan fakta/nonsense. Tak rasa itu membantu

@sxngkurixng Good. Anyone have a right to speak. You are not a keyboard warrior like Dira said

Nampaknya ramai juga yang menyokong Fathia Latiff dalam isu ini. Semoga mereka berdua baik-baik sahaja.

Masing-masing pun ada pandangan tersendiri tentang hal ini.

Sumber: Twitter Fathia 

0 comments:

Post a Comment