Tuesday, October 31, 2017

Batal Perkahwinan, Ini Komen Gabriella Robinson, Bekas Tunang Hans Isaac


Memang satu perkara yang mengejutkan apabila pelakon, pengarah dan penerbit popular Datuk Hans Isac umum tak jadi kahwin.

Datuk Hans Isaac membuat kenyataan rasmi dan mengumumkan telah membatalkan perkahwinan dengan ratu cantik, Gabriella Robinson.

Datuk Hans Isaac menerusi kenyataan beliau di Instagram meluahkan rasa kecewa dan menyatakan keberatan hati untuk membatalkan perkahwinan itu.

Namun begitu Hans Isaac tidak menyatakan sebab kenapa beliau membuat keputusan untuk tidak berkahwin dengan Gabriella Robinson.

Gabriella Robinson juga tidak memberikan sebarang  kenyataan tentang hal ini tetapi ada memuat naik satu status berbaur sinis menerusi Instagram Story beliau.

Ini tulis Gabriella Robinson:

"Kejujuran Adalah Hadiah Yang Mahal, Jangan Harap Ia Datang Dari Orang Yang Murah"


Apabila Gabriella Robinson memunaik status itu, ramai yang tertanya adakah ia nya ada berkaitan dengan hubungan beliau dan Hans yang telah pun putus tunang?

Terdahulu, Hans juga ada memuat naik foto  dengan perkataan Never Doubt Your Instinct bersama kapsyen berbunyi "Leopard will never change HER spots ! Time to move on"  dan mencetuskan spekulasi yang mungkin ia berkaitan dengan keputusan beliau untuk tidak berkahwin.


Pasangan ini membuat pengumuman pertuanangan mereka di satu press conference pada bulan Februari tahun ini.

Pada mulanya mereka berdua merancang berkahwin pada bulan Julai namun terpaksa di tunda kerana masalah keluarga yang tidak dapat hadir pada bulan Julai itu.

Hans Isaac sebelum ini ada menyatakan perkahwinan ditunda tetapi akan dijalankan pada tahun ini juga.

Namun ternyata mereka berdua tiada jodoh, dan akhirnya Hans Isaac mengumumkan membatalkan perkahwinan dengan Gabriella Robinson.

Monday, October 30, 2017

"Jika lelaki tidak mahu bekerja, tinggalkanlah..!! - Nasihat Siti Sarah



Melalui ruangan Instagram miliknya, penyanyi Siti Sarah telah menulis satu caption yang khas buat wanita dan isteri di luar sana.

Penyanyi yang juga isteri kepada pelawak popular Shuib Sepahtu ini memberi nasihat yang dikatakan amat berguna kepada para isteri.

Memang ada isteri yang buta mata hanya mencintai lelaki walaupun tidak menunaikan tanggungjawab, ada juga sikap isteri yang suka memperlekehkan suami dan tidak menyokong suami.

Ada juga isteri yang sering berprasangka kepada suami yang sedang berusaha keras mencari rezeki, dan ada juga suami yang langsung tidak mencari kerja.

Nah, ini nasihat Siti Sarah kepada wanita dan isteri di luar sana, sila baca:

Jika seseorang lelaki itu tidak bekerja,marahlah..!!
Jika ia tidak mendapat pekerjaan,bantulah..!!
Jika ia tidak mahu bekerja,tinggalkanlah..!!
Jika seorang lelaki memiliki pekerjaan, dukunglah..!!
Jika ia lelah kerana kerja, manjakanlah..!!
Jika ia berhasil di dalam bekerja, nikamatilah..!!
Jika seorang lelaki sedang bekerja, percayalah..!!
Jika ia sedang bersusah payah di dalam pekerjaannya, doakanlah..!!
Jika ia gagal, semangatilah!!
Jika seorang lelaki itu pekerja keras, dan ia adalah lelakimu, bersyukurlah..!!
 @shuibsepahtu I love you so much




Amacam padu betul caption Siti Sarah ni. yang baik dijadikan teladan, yang buruk dijadikan sepadan. Semoga kaum wanita di luar sana ambillah sedikit penulisan Siti Sarah ini. Memang penuh bermakna.

Apapun, Siti Sarah kini kelihatan amat gorgeous dengan penampilan terbarunya, cantik jelita!

"Takut Terpesong Akidah" - Kena Hentam Biar Anak Sambut Halloween, Rita Rudaini Mengamuk!



Di negara luar, ketika ini sambutan Halloween sedang di adakan. Antara trademark Halloween ialah memakai kostum 'hantu' atau kostum 'seram'. Di Malaysia ada juga sedikit yang menyambut Halloween.

Baru-baru ini, pelakon popular Rita Rudaini ada memuatnaik foto anaknya menyambut Halloween bersama rakan-rakan.

Anaknya itu memakai pakaian seperti drakula. manakala ada juga beberapa perhiasan Halloween yang dimuatnaik dekorasi patung tengkorak, labah labah, labu dan juga buah oren.

Ini foto anak nya itu menjadi drakula, memang comel habis:


Namun selepas foto itu dimuatnaik, ada netizen yang menghentam Rita Rudaini. Sehinggakan ada yang menggelar Rita Rudaini bodoh.

Rita ternyata berang dengan komen komen itu dan telah memberi respon balas.

Pelakon jelita ini mengatakan banyak akaun fake dibuat semata mata untuk komen di laman IG miliknya.

Ada juga yang membezakannya dengan Awal dan Scha ketika menegur.

Antara nasihat follower:

"Sudah la.. buat malu ja.. ig awal scha lara pun kena tegur tapi depa xdak pulak balas walau satu perkataan sbb dorang tau itu salah.. tapi just nk join ja bukan ats niat apa pun tu sbb depa xberbalas.. Hati2 bila berkata2... takut terpesong akidah.. niat xmenghalalkan cara.. Rita ada ank2.. rita ja harapan ank2 utk di bimbing di jalan benar.. utk sama2 belajar mendalami ilmu agama.. depa masih budak dan rita dah berumur jadi elok la sama2 belajar benda baik.. Lagi satu patung2 tengkorak harap rita xsimpan.. harap di buang atau bagi kat jiran non muslim.. sbb malaikat xmasuk dan senang kena sihir..jadi hati2 la... peringatan.. Lagi satu hidup berjiran dan bermasyarakat bagus... lagi2 buat perkara2 mulia bersama2.. apa yg penting hati2 bila berkata2 jangan terlampau lantang bersuara ✌️

Ini komen balas Rita Rudaini:

"Itu lah...bila kita reply kata kita lantang bersuara...cuba kita tepuk dada n tanya diri sendiri dulu..xperlu lantang masuk umh org...nape perlu beza antara sy dgn awal or scha? Bila awal bls komen psl sesuatu isu korg mengata dia jugak...so skrg mcm ni lah cik kak...kita xpyh sibuk hal org sbb kita pon blum tentu btui ka tidak n kita xberada di tempat org itu utk tuduh dia yg bukan2..kita xtau hati n xble baca hati org...klau rasa nk sgt berceramah agama kt org apa kata buat buat ceramah kt mana2 kita org kt ig ni pon bole join jugak..ye laa kita org ni xpandai bab agama,korg lg hebat...sy ni kan xreti apa pon,jaga ank xreti,smua lah sy xpandai..sy doa kan kalian smua xbodoh mcm sy laa xreti didik anak,xreti nk beza nk simpan ka nk puja ka patung tu...xpaa..yg penting kita tepuk dada tanya diri sendiri sy xperlu n xkisah org nk menilai sy lantang ke,ibu yg teruk xreti ajar ank ke,jahil ke..yg penting ALLAH lebih kenal sy..ALLAH yg bg rezeki kt sy n ank2..sbb sy susah senang ALLAH yg bantu...bukan org2 yg lantang berceramah kt org  slm..

Jom baca komen komen panas dari follower:



"Alhamdulillah.." - Ini Jawapan Laudya Cynthia Bella Apabila Ditanya Adakah Sudah Hamil


Pelakon popular Indonesia, Laudya Cynthia Bella dan Engku Emran telah disatukan pada awal September yang lalu.

Walau baru sahaja sebulan bernikah dengan Engku Emran pada 8 September lalu, pelakon Laudya Cynthia Bella dikhabarkan sudah hamil.

Berita ini mula tersebar di negara jiran Indonessia.

Menerusi portal hiburan Detik Hot, wartawan telah mendapatkan kenyataan Laudya Cynthia Bella.

Pihak Detik Hot bersungguh mendapatkan jawapan Laudya Cynthia Bella dan telah  berkunjung ke kedai kek Bella iaitu Bebelly Bakery yang terletak di Jakarta hari ini.



Apabila ditanya tentang hal ini, Laudya Cynthia Bella tidak mahu menidakkan dan tidak juga mengiyakan pertanyaan itu.

Laudya Cynthia Bella hanya meminta agar mendoakan yang terbaik untuknya.

Ini komen ringkas Laudya Cynthia Bella:

"Alhamdulillah, amin..

"Belum lagi. Itu (hamil) doa untuk saya.

"Saya tidak mahu mengiyakan atau menidakkan,"


Pelakon sinetron itu tidak berniat mahu mengulas lanjut mengenai perkara tersebut.

Engku Emran dan Bella bernikah pada 8 September lalu di Kuala Lumpur, Malaysia. Perkahwinan mereka berdua mendapat liputan hangat di negara Malaysia dan juga Indonesia.


Laudya Cynthia Bella merupakan seorang yang amat popular di Indonesia dan mempunyai follower instagram sebanyak 19.3 juta follower.


Untuk pengetahuan, Laudya Cynthia Bella merupakan top 5 artis Indonesia yang mempunyai follwoer paling banyak, menewaskan Luina Maya dan juga Agnes Monica.

Sumber: Detik Hot / Astro Gempak

(13 Foto) Sekitar Majlis Pertunangan Dynas Mokhtar.. Tahniah!



Pelakon dan pengacara popular  Dynas Mokhtar atau nama penuhnya, Wan Intan Edrinas Wan Mokhtar, selamat melangsungkan majlis pertunangan di kediaman keluarganya di Shah Alam, Selangor.

Pada umur 34 tahun, Dynas akhirnya bertunang setelah hampir empat tahun menjalani hidup sebagai ibu tunggal.

Dari rancangan awal, Dynas Mokhtar dijangka bakal menamatkan zaman solonya pada April tahun depan.

Pelakon dan pengacar jelota ini sememannya memasang impian untuk menjadi suri hidup kepada usahawan, Shazrik Din.

Pertunangan mereka membuktikan hubungan Dynas dan Shazrik sememangnya serius.


Ini komen Dynas Mokhtar: (BeritaHarian)

"Alhamdulillah, saya lega kerana hubungan kami sejak tiga tahun lalu kini melangkah ke fasa yang lebih serius iaitu pertunangan. Insya-Allah, tidak lama lagi kami berdua akan melangkah ke gerbang perkahwinan.

"Saya sentiasa berdoa impian untuk memiliki kehidupan berkeluarga yang sempurna seperti wanita lain akan dipermudahkan. Majlis pernikahan kami dijangka berlangsung pada April tahun depan, cuma tarikh belum ditetapkan.

"Keluarga kami merestui hubungan ini. Begitu juga dengan dua anak saya hasil perkahwinan terdahulu iaitu Khyra Khalyssa, 7, dan Mohamed Haqaish, 5. Mereka begitu terbuka dan gembira menerima kehadiran Shazrik,"

"Jika ditanya mengenai perancangan hari depan, kami sepakat untuk mengadakan pernikahan disusuli majlis resepsi kecil. Insya-Allah, ia akan berlangsung di sebuah dewan secara tertutup dan hanya dihadiri mereka yang rapat,"

Dynas memberitahu, sejurus selepas bertunang, dia dan rakan-rakan mengambil kesempatan untuk meraikan ulang tahun kelahiran Shazrik yang ke-35.

Majlis sambutan hari lahir Shazrik itu turut dibantu teman baik mereka, Awal Ashaari dan Scha Alyahya.

Ini gambar sekitar majlis pertunangan Dynas Mokhtar dan Shazrik:














Sunday, October 29, 2017

(KENYATAAN RASMI) Hans Isaac Umum Tak Jadi Kahwini Aileen Gabriella Robinson



Datuk Hans Isaac telah membuat satu pengumuman yang menduka cita kan pada hari ini.

Pelakon, pengarah dan penerbit kacak ini mengumumkan bahawa dia tidak jadi berkahwin dengan tunangnya iaitu Aileen Gabriella Robinson.

Pengumuman itu dibuat melalui laman IG miliknya sebentar tadi dan ternyata mengejutkan ramai pihak.

Ini foto yang dibuat naik oleh Hans Isaac:



Melalui portal mStar pula Hans Isaac ada memberi sedikit komen tentang keputusannya itu.

Ini komennya:

"Dengan berat hati saya umumkan bahawa rancangan saya untuk berkahwin, setelah bertunang pada 29 Februari awal tahun ini, terpaksa dibatalkan.

"Keputusan untuk membatalkan rancangan perkahwinan ini tidak mudah dan dibuat setelah berfikir panjang susulan daripada pertunangan tersebut,"

Datuk Hans Isaac dan model yang juga bekas ratu, Aileen Gabriella Robinson telah bertunang Februari yang lalu dan merancang untuk berkahwin pada bulan Julai.

Kemudian mereka berdua telah bersetuju untuk menunda tarikh perkahwinan mereka kerana dikatakan ada masalah dengan kehadiran keluarga.

Ketika itu pelbagai spekulasi timbul apabila Aileen Gabriella Robinson dilihat membuang semua foto foto Datuk Hans Isaac di laamn media sosial IG miliknya.

Akhirnya hari ini satu kenyataan rasmi dibuat oleh Datuk Hans Isaac yang merungkai segalanya. Mereka tak jadi kahwin.

Melalui ruang komen, ramai yang memberi semangat kepada Datuk Hans Isaac supaya kuat / stay strong dengan dugaan yang menimpanya  ini.


Saturday, October 28, 2017

WOW! Ini Pesanan Padu Zizan Razak Kepada Kamal Adli, Emma Maembong



Hari Jumaat yang lalu, Zizan telah datang ke pusingan akhir Super Spontan Superstar 2017.

Setelah sekian lama, Zizan dan Kamal Adli bertentang mata malah bermain permainan Super Spontan di atas pentas.

Malah mereka berdua dengan selamba menjadikan isu semasa yang sedang melanda Kamal Adli sebagai bahan jenaka.

Video Zizan bertembung dengan Kamal Adli di atas pentas itu telah menjadi viral dan ramai yang suka dengan gelagat kedua-dua mereka.

Setelah tamat rancangan tersebut, Kamal Adli dinobatkan sebagai juara Super Spontan Superstar 2017.

Keesokan harinya, Zizan Razak telah muncul secara live di laman media sosial miliknya, dan mengulas apa yang berlaku di Super Spontan Superstar.

Zizan bertanya adakah para peminat suka dengan kehadiran Jozan di pentas itu.

Kata Zizan dia hadir ke Super Spontan Superstar itu khas buat para peminatnya yang sememangnya merindukan telatah Jozan.

Kemudian Zizan ada megulas kemenangan Kamal Adli.

Ini komennya:

"Yang menang Kamal Adli, all the best untuk Kamal Adli, tahniah! Kahwin la apa tunggu lagi. Kena kecam ke tak kena kecam ke tapi Allah bantu. See dia dapat menang, dapat duit. Kahwin la tuhan bantu tu. Ya Terbaik!

"Saya nak memberitahu, pemikiran harus diubah, ada kata bagaimana pelakon boleh menang. Sebenarnya stage tu bukan untuk pelawak. Stage itu untuk orang yang pandai main Super Spontan.

"Kalau Kamal Adli menang maknanya Kamal pelakon yang baik dan tahu nak bawa watak lawak tu.."

Ini video nya:

(VIDEO) Ozlynn Buat Muka Nak Muntah Apabila Emma Maembong Salam, Cium Tangan Kamal Adli



Pada hari Jumaat yang lalu, rancangan final Super Spontan Superstar 2017 telah berlangsung.

Peringkat akhir Super Spontan Superstar 2017 itu berjalan dengan meriah dan lancar sekali.

Setelah berlaku pertarungan yang sengit, Kamal Adli telah dinobat sebagai juara Super Spontan Superstar 2017.

Ramai juga yang tak sangka Kamal Adli mampu menewaskan pelawak pelawak hebat yang lain.

Nama Kamal Adli kini memang sedang hangat menjadi topik bualan apabila isunya pitus cinta dengan Emma Maembong tersebar.

Namun pada malam itu, Emma Maembong telah hadir ke Super Spontan Superstar 2017 utnutk memberi sokongan kepada Kamal Adli.

Emma Maembong berada di belakang pentas dan telah memuatnaik beberapa keping gambar ketika di belakang pentas.

Selepas Kamal Adli dinobatkan sebagai juara Super Spontan Superstar 2017, di belakang pentas, Emma Maembong dilihat amat teruja.

Emma Maembong telah bersalam dan cium tangan Kamal Adli yang ketika baru sahaja diumumkan sebagai juara.

Turut berada di situ ialah isteri kepada Johan iaitu Ozlynn. Ozlynn dilihat membuat muka nak muntah apabila Emma Maembong mencium tangan Kamal Adli.

Apapun Ozlynn hanya bergurau sahaja tu.

Jom layan videonya:

Ini Punca Sebenar Kenapa Emma Maembong Hadiri Final Super Spontan Superstar



Semalam telah berlangsung rancangan final Super Spontan Superstar 2017 ayng melibatkan pelakon sedang dilanda kontroversi iaitu Kamal Adli.

Antara yang menjadi perhatian pada malam itu ialah kehadiran  pelakon yang  dikaitkan dengan Kamal Adli iaitu Emma Maembong.

Ramai yang tertanya-tanya, adakah pasangan in telah kembali bersama dan hubungan mereka sebagai pasangan kekasih kembali bertaut?

Akhirnya Emma Maembong tampil memberi penjelasan dan punca sebenar dia hadir ke final Super Spontan Superstar 2017.

PUNCA DATANG SEBAB PERNAH BERJANJI

Emma Maembong telah menegaskan, kehadirannya pada kemuncak program realiti, Super Spontan Supertar malam tadi, sekadar memberi sokongan dan bukan bermakna kembali menjalin cinta dengan bekas kekasihnya, Kamal Adli.

Pelakon jelita itu mendedahkan, sebenarnya dia datang kerana dia pernah berjanji dengan Kamal Adli dan kini memenuhi janji tersebut walaupun telah berpisah.

Emma Maembong berkata, kehadirannya itu juga sebagai memenuhi janjinya kepada Kamal untuk memberikan semangat sekiranya dia berjaya melangkah ke final pertandingan itu.


Jom baca kenyataan dari Emma Maembong:

"Saya pernah berjanji dengan Kamal untuk hadir memberikan sokongan sekiranya dia layak ke peringkat akhir. Saya hanya mengotakan janji yang pernah dibuat dulu. Jadi, jangan gaduh-gaduh kerana kami masih berkawan.

"Salahkah kami berkawan biarpun tidak mempunyai hubungan istimewa lagi? Seperti yang pernah saya katakan sebelum ini, kita tidak tahu siapa jodoh kita. Memandangkan saya masih solo, tiada salah jika saya berkawan dengan sesiapa saja,"

Sememangnya kehadiran Emma Maembong pada pusingan akhir program realiti itu mencetuskan spekulasi bahawa dia dan Kamal Adli kini telah kembali bersama sebagai pasangan kekasih.

Emma Maembong dilihat telah muatnaik gambar bersama Kamal Adli di Instagram sebanyak dua kali, satu untuk memberi sokongan dan foto undian, sementara satu lagi gambar setelah Kamal Adli muncul menjadi juara dengan ucapan tahniah.






TAK PERNAH MUSUHI BEKAS KEKASIH

Selain itu, Emma Maembong turut memuat naik gambar bersama bekas kekasihnya terdahulu iaitu Zizan Razak.

Gambar ini membuktikan dia tidak pernah bermusuh dengan mana-mana bekas teman lelakinya.



Ini komen Emma Maembong:

"Adakah anda jenis yang akan bermusuh bertahun-tahun dengan bekas kekasih dan saling menyekat antara satu sama lain di media sosial? Salahkah kami berkawan biarpun tidak mempunyai hubungan istimewa?,"

Sebelum ini agak kecoh apabila Emma Maembong membuat kenyataan hubungan cintanya lebih tiga tahun bersama Kamal Adli telah putus.

Hubungan mereka turut mengaitkan orang ketiga iaitu pelakon, Zahirah Macwilson yang bergandingan dengan Kamal Adli dalam drama rantaian, Duda Pujaan Dara.

Bagaimanapun, Emma maembong akui membuat kenyataan itu ketika dia sedang marah dan sakit hati.

Emma Maembong juga tidak berani mengesahkan bahawa dia tidak akan kembali semula bersama Kamal kerana soal jodoh adalah ketentuan-Nya.
Friday, October 27, 2017

(VIDEO) Aksi Panas Kamal Adli Dan Zizan Razak Bertembung Di Final Super Spontan



Semalam telah berlangsung rangcangan yang dinanti ramai iaitu pentas akhir Super Spontan Superstar 2017.

Finalis yang terlibat ialah Kamal Adli, Fad, Achey, Ozlynn, Mamak Puteh, Shahrol Shiro, Shuk dan juga Sharif dari kumpulan Zero.

Seteah ahmpir dua jam bertarung, akhirnya Kamal Adli diumumkan sebagai Juara Super Spontan Superstar 2017.

Ini keputusan penuh:

1.) Kamal Adli
2.) Fad Bocey
3.) Achey Bocey
4.) Ozlynn
5.) Shuk SYJ
6.) Mamak Puteh
7.) Shahrol Shiro
8.) Sharif Zero


Pada malam final ini, antara yang mencuri perhatian ialah kehadiran kumpulan Jozan iaitu Johan dan juga Zizan Razak.

Malah telah berlaku pertembungan antara Kamal Adli dan juga Zizan Razak di atas pentas ketika permainan pertama.

Datuk AC Mizal membuat pengumuman bahawa Zizan merupakan presiden bekas kekasih Emma Maembong dan Kamal Adli adalah salah seorang ahlinya.

Kemudiannya, permainan pertama bermula dan menjadi amat 'panas'.

Permainan pertama merupakan 'BEKU' yang mana Zizan Razak dan Johan telah memulakan permainan. Selepas itu, Kamal Adli telah masuk ke atas pentas untuk beraksi dengan Zizan.

Mereka dengan selamba menjadikan lawak peribadi sebagai bahan bersenda. Ternyata aksi spontan itu mendapat tepukan dan sorakan gemuruh dari para penonton Super Spontan Superstar 2017.

Jom layan aksi Zizan dan Kamal Adli di pentas final:

Ini video nya:

Kamal Adli Juara Super Spontan! Sempat Bertembung Dengan Zizan, Emma Maembong Hadir Beri Sokongan



Kamal Adli mengejutkan para pelawak yang lain apabila dinobatkan juara Super Spontan Superstar 2017 (SSS2017).

Pelakon ini yang merupakan anggota kumpulan King Musang berjaya membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM 100,000 dan trofi.

Naib juara menjadi milik Fad Bocey sekaligus memenangi wang tunai sebanyak RM50,000 berserta trofi.

Di tempat ketiga adalah milik Achey Bocey. beliau membawa pulang wang tunai RM25,000 beserta trofi.

Sementara itu, finalis lain iaitu Ozlynn, Shuk , Mamak Puteh, Shahrol Shiro dan Sharif Zero terpaksa berpuas hati berada di tempat keempat, kelima, keenam, ketujuh dan kelapan serta membawa pulang wang tunai sebanyak RM5,000 setiap seorang.



Tiada lagi kumpulan King Musang dan Tenggiling Taiko ketika di pentas akhir SSS2017  apabila semua  peserta bersaing secara individu untuk meraih gelaran juara.

Super Spontan Superstar diacarakan oleh Datuk AC Mizal dan Amir Raja Lawak pula bertindak sebagai pengacara sambilan yang tugasnya mewancara para peserta dengan soalan panas!

Minggu pentas final Super Spontan Superstar, Datuk Chef Wan telah dijemput sebagai komentator jemputan bersama komentator tetap, Datuk Afdlin Shauki.

Pentas akhir Super Spontan Superstar  turut gamat dengan kemunculan istimewa Jozan (Johan dan juga Zizan) sebagai pemain jemputan.

Pentas menjadi panas bermula dengan permainan pertama apabila Kamal Adli telah bertembung dengan Zizan.


Selain itu, wanita yang pernah menjadi kekasih Kamal Adli dan juga Zizan iaitu Emma Maembong dilihat hadir ke program ini untuk memberi sokongan.


Melalui laman IG miliknya, jelas Emma Maembong membri sokongan padu kepada Kamal Adli.


Super Spontan Superstar  telah bersiaran secara langsung dari Dewan Percubaan Universiti Putra Malaysia (UPM), Serdang pada Jumaat bermula jam 10 malam dan ditayangkan serentak menerusi Astro Warna (saluran 132) dan Mustika HD (saluran 134).

(4 Foto) Janna Nick Dikejarkan Ke Hospital Dalam Keadaan Lemah, Ini Kenyataan Rasmi Pihak Pengurusannya


 Pelakon popular, Janna Nick telah dimasukkan ke wad hospital setelah didaoati dalam keadaan lemah semalam.

Janna Nick dikatakan mengalami batuk dan demam berpanjangan lantas di bawa ke hospital untuk pemeriksaan.

Hasil pemeriksaan dan juga ujian yang dilakukan, rupanya Janna Nick menghidap jankitan kuma di paru-paru ataupun digelar pneumonia.

Perkara ini disahkan oleh pihak pengurusannya:

Ini kenyataan rasmi dari syarikat pengurusan Janna Nick

KUALA LUMPUR, 26 Oktober 2017

20 minit sebelum pesembahan,Pelakon dan penyanyi Janna Nick telah dikejarkan ke sebuah hospital di ibu negara akibat daripada demam dan batuk yang berpanjangan. Keadaan Janna ketika itu agak lemah dan dia tidak dapat meneruskan persembahan.


Merujuk kepada pemeriksaan dan laporan yang telah dijalankan, Janna dilaporkan dijangkiti penyakit jangkitan paru-paru iaitu Mycoplasma Pneumoniae. 


Oleh yang demikian pihak hospital telah menahan Janna bagi mengawasi keadaan kesihatan beliau. Janna tidak boleh menerima sebarang pelawat buat sementara waktu. 

Dia perlu berehat sehingga keadaannya kembali pulih kata pengurusnya dari Laugh Out Loud Entertainment iaitu Afeeq Abd Wahab. 

Janna turut menyampaikan salam dan jutaan terima kasih kepada semua yang mengambil berat tentang dirinya dan mengharapkan doa supaya beliau kembali sihat.


Laugh Out Loud Entertainment

Melalui laman IG Janna Nick, LOL Entertainment dan Shiela Rusly, beberapa keping gambar keadaan terkini Janna Nick telah dikongsikan.

Ramai peminat tidak putus putus mendoakan supaya pelakon kesayangan mereka ini cepat sembuh.

Ini antara komen para peminat:

@ainsuji: 'Semoga cepat sihat sis @jannanick! Rehat cukup-cukup ok. Be strong.

@mzdieyaa_1509: 'Semoga cepat sembuh Jannah, dan selepas ini dapat mempunyai rehat yang cukup dan jangan sibuk kerja sahaja.

@nadiah_chik288: 'Semoga @jannanick cepat sembuh dan sentiasa diberikan kesihatan yang sihat walafiat selalu. Aamiin.

@Cian ny: 'Semoga @jannanick Cepat Sembuh. Sakit itu penghapus segala dosa..Diharapkan semuanya dalam keadaan selamat.


Ini fotonya:






Semoga Janna Nick cepat sembuh, sila berehat secukupnya.

Janna Nick kini telah berganding dengan Fattah Amin dalam drama yang dijangka akan meletup di TV tidak lama lagi.

Drama TV series itu berjudul Cofee Prince dan di jangka ditayangkan bermula hujung tahun ini.

Ianya merupakan adaptasi drama popular Korea dengan judul yang sama Cofee Prince.