Friday, December 1, 2017

(VIDEO) Ucapan Nedim Kepada Anaknya Buat Ramai Sayu, Tiga Bulan Dihalang Berjumpa



Nedim Nazri, suami kepada pelakon popular tanah air,Nora Danish memuatnaik satu video yang meruntun hati para followernya.

Suami Nora Danish ini meluahkan rasa rindu kepada anak kandungnya hasil perkahwinan pertama dengan bekas isteri Nabila Khan iaitu Mohamed Nedrin atau nama gelarannya, Dre.

Nedim Nazri memuat naik video rakaman ucapan ulang tahun kelahiran buat Dre yang ke-6.

Kata Nedim yang merupakan anak kepada Menteri Pelancingan Malaysia ini, dia ada cuba menghubungi anaknya itu namun tidak berjawab.

Dari videonya, Nedim Nazri kata dia ada menefon untuk bercakap dengan Dre tetapi tidak berjawab, dia ada memberi mesej whatsapp tetapi hanya dibaca sahaja dan tidak dibalas.

Ini caption Nedim di laman IG miliknya:

"Today is my son Dre's birthday, Happy 6th birthday Sayang Daddy, you are a big boy now, I'm so proud of what you have achieved, rest assured that I will fight to the end to get justice for you to be able to come back to daddy, it's been 3month since you have been blocked from calling or speaking to me , but don't worry sweetheart, when you come back we will celebrate your birthday again okay sayang daddy, I miss you so much "

Ini translasi ke Bahasa Malaysia:

"Hari ini hari jadi Dre. Selamat hari lahir sayang Daddy. Kamu sudah besar sekarang. Daddy bangga dengan pencapaian kamu, yakinlah Daddy akan lawan untuk dapatkan hak kamu kembali kepada Daddy.

"Tiga bulan tak berhubungan dengan Daddy kerana disekat untuk bercakap dengan Daddy tapi jangan risau nanti kita akan sambut kembali hari lahir awak okay sayang. Daddy rindu kamu,"

Turut kelihatan dalam rakaman video itu ialah pelakon Nora Danish.

Ini videonya:


Nora Danish sebenarnya amat merindui anak Nedim itu. Nora Danish turut memuat naik status merindui Dre di Instagram.

Ini ucapan dari Nora Danish:

"Hey, if anyone see this cutie handsome boy right here , pls tell him that I miss him so much more than he can imagine.  I miss having conversations with him.

"How he loves to ask so many questions and we would laugh so hard every time he did that because of his innocence.

"He is such an amazing boy. Well mannered, sooooo loving and very the manja.

"Dearest Dre , as you blow the candle on your cake, always remember that your love is like a candle that will forever burn in our hearts. Happy 6th birthday sayang.

"We Miss u A lot. 1st December 2017.

Video yang di muat naik sejak semalam itu mendapat lebih 200,000 tontonan dan lebih 700 komen daripada pengikut.

Rata-rata para follower Nedim dan Nora Danish berharap Dre diberi peluang untuk bertemu dengan bapa kandungnya itu.

Ini antara komen dari orang ramai:

"Tetiba saya menangis dengar ni... smoga Dre baik-baik saja" - komen nursayuti

 "Tak baik putuskan hubungan seorang anak dan ayah."- komen  dila_musmal.

"OMG! How can you not meet your own son. Even if its by rules damn this harsh. Be strong @boss_ned and nora. And happy wonderful 6th birthday Dre! I've watched you grow too." komen raihannaraisa.

"Selamat hari jadi Dre! Kamu sangat kuat Nedim! I must have been crying so badly. Insya Allah.. your right. Allah ada. Banyakkan berdoa. Rindu nak tengok Dre punya video!," komen azreenafzan.

"Sedih engok video ni walaupun daddy bagi ucapan tak menangis tapi riak wajah dah tau dalam hati seorang ayah @boss_ned semoga kuat," komen asikinarshad.

"Aku yang jadi sebak. Aku yang bukan sesiapa ni pun rindu pada Dre. Apatah lagi ayahnya. Semoga Allah permudahkan semuanya. Semoga Dre cepat-cepat dapat jumpa ayah ya!," komen faizamarazlen .

Nedim Nazri sebelum ini pernah berkahwin dengan Nabilah Khan pada 2011 dan mereka berdia telah bercerai pada 2013.

Kemudiannya Nedim telah berkahwin dengan pelakon popular Nora Danish pada 30 Mac lalu selepas tiga tahun bercinta.

Nora sebelum ini pernah berkahwin dengan Jejai dan dikurniakan seorang anak lelaki Putera Rayqal berusia lapan tahun.

Sumber: IG Nedim / IG Nora / mStar

0 comments:

Post a Comment